Domů » Zápisky » Maďarsko - Bábolna

Maďarsko - Bábolna

Dotaz „fotíš ještě vůbec?“ mě upozornil na to, že jsem zapomněla přispívat na svůj web.

S hrůzou jsem zjistila, že poslední záznam o mém letošním focení je z května.

A tak pokračuji, kde jsem skončila – báječným květnovým zájezdem s Lenkou Gotthardovou po Maďarských hřebčínech - dějství druhé – Hřebčín Bábolna.

Bábolna, na rozdíl od Mezöhegyeshe, je profláknutý koňský cíl, znají ho i nekoňáci. Podle toho i působilo přivítání – na první pohled profesionální a zdvořilé po všech směrech. A na druhý pohled jsme byli skupina návštěvníků, kterých tady za rok projde milion.

Díky Lence jsme měli VIP bonus – hodinový program na nádvoří hřebčína s předvedením koní na ruce i v zápřeži.

Hřebčín BábolnaHřebčín Bábolna

Bábolna

shagya arabshagya arab

Krásné byly i návštěvy místního arboreta, muzea i muzea prvního kočáru na světě. Velkou radost mi udělal výjezd do Kisbéru, kam se díky bohu vracejí alespoň koně soukromých majitelů, takže v opraveném areálu a hale není obrazárna a kulturní centrum, ale opět tady klapou kopyta, páchne hnuj a voní seno.

Všechny fotky z Bábolny, Kisbéru a Kóče najdete TADY.

Zájezd pokračoval přes Rakousko na Moravu do Lednicko – Valtického areálu. Jeli jsme ve stopách transportů kladrubských koní, sem tam zastavili na místě, kde bývali – už neexitující shromaždiště, krásné stáje Habsburské monarchie, ještě krásnější Lednický zámek a opravené barokní stáje – mimochodem mnohokrat větší „barák“ než je Lednický zámek.

A pak jeden zpola zapomenutý, ale krásný dvůr, který zaplaťpánbu pomalu začíná opět sloužit původnímu účelu – koním. A pak sklípek, stará kovárna a hurá domů.

Galerii s fotkami z Rakous a Moravy najdete TADY.

Veliké díky za tak nádherný zájezd patří Lence Gotthardové - za program zájezdu a její péči o spokojenost účastníků po celou cestu.

BábolnaBábolna

Nejnovější zápisky

Český teplokrevník

Ve Střezově jsem fotila krásného dvouletka českého teplohrevníka, kterého fotím už od hříběte...

čti více >

2024 duben - 4NCHA cutting show Ranch 13

Cuttingové závody, první letošní show 4NCHA na krásném ranči 13. Cutting je krásná westernová...

čti více >

2024 Svod Barock pinto Střezov

Letos oficiální svod Barock pinto nebude, pro uchovnění nového hřebce byl malý svod v soukromé stáji...

čti více >
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace